Meyrem Almaci boos op de drie onderhandelaars: "Dat kunnen we nu wel missen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De drie koningen gaan opnieuw iedereen apart spreken. Ze wilden graag al met iedereen rond tafel zitten, maar dat was buiten SP.A-voorzitter Conner Rousseau gerekend. Die wil eerst garanties.

Zo blijft het heel moeilijk om een nieuwe federale regering te vormen. Bij Groen! zijn ze het meer dan beu. Dat laat voorzitster Meyrem Almaci wete op Facebook.

"Ons land staat voor gigantische uitdagingen. De coronacrisis eiste bijna 10.000 doden. Een veelvoud aan mensen werden ernstig ziek. De armoede piekt, duizenden verloren hun job en een golf van faillissementen komt nog op ons af. De droogte teistert ons land, en nu al kondigt 2020 zich aan als het heetste jaar ooit. Het schouwspel van politieke spelletjes op sociale media rond de Arizonacoalitie getuigt echter van een wereldvreemdheid die niet meer aan te zien is."

"Ons land heeft nood aan goed bestuur en stabiliteit, en dus aan een regering met een meerderheid en een scherp project. Wat ons betreft is dat een klimaatregering met een sociaal hart en een economie op mensenmaat. Aan de onderhandelaars die andere democratische opties verkennen, vragen we om in alle ernst en discretie te werken."

"De rek is op. Ons land heeft nu nood aan scherpe keuzes. Die maak je aan tafel, door te luisteren naar elkaar en in gesprek te gaan, niet door spektakelpolitiek of stekelige communicatie via social media. Zelfs de gewone parlementaire werking wordt nu onmogelijk gemaakt. Rien ne va plus. De traditionele partijen verzanden keer op keer in het moeras. Dit soort politiek heeft haar grens bereikt."

"Het is geen geheim dat onze voorkeur uitgaat naar een klimaatregering met een sociaal hart, om de grote uitdagingen die voor ons liggen aan te pakken: de gezondheidscrisis, de klimaatcrisis en de economische crisis. Door ons in lijn te stellen met de Europese Green Deal, te investeren in de zorg en werk te maken van een eerlijkere fiscaliteit kan ons land en haar bevolking een nieuw elan krijgen en nieuwe duurzame jobs creëren."

"Oplossingsgericht werken is nu cruciaal. Die oplossingsgerichtheid moet - in eender welk scenario - centraal staan bij de volgende stappen. Goed bestuur vraagt discretie en het kunnen werken in vertrouwen, geen soapstories op twitter of instagram. De rek is op. Tijd voor ernst."