Meyrem Almaci (Groen) roept collega’s op: “Pijnlijk dieptepunt, stop hiermee”

door: MRO
Meyrem Almaci Groen
Afbeelding bron: Photonews
Groen was één van de winnaars van de verkiezingen vorig jaar, maar moet toekijken hoe de verliezende partijen een nieuwe federale regering op de been proberen te brengen. De manier waarop dat gebeurt, stoort de voorzitster van Groen enorm.

"Het is natuurlijk democratisch dat de verschillende pistes uitgeprobeerd kunnen worden, ook pistes zonder Groen. Maar wat op dit moment met de formatie gebeurt, doet toch echt pijn aan de ogen”, reageert Meyrem Almaci in gesprek met Redactie24.

De voorzitster van Groen betreurt wel sterk wat zich momenteel op het politieke toneel afspeelt. “Het is de afgelopen periode heel weinig gegaan over het project en het is heel veel gegaan over politieke spelletjes.”

“De afgelopen weken waren er de tweets, de foto’s op Instagram en de verklaringen die echt een pijnlijk dieptepunt waren. Ik roep op tot verantwoordelijkheidszin en een serieuze aanpak want we zijn een jaar verder en we hebben nog steeds geen perspectief.”

Niet de manier waarop Groen aan politiek doet

“Men maakt een ethisch thema (abortuswetgeving, nvdr) tot inzet van de verkiezingen terwijl dit eigenlijk een sereen debat verdient waarbij elk parlementslid naar eer en geweten kan stemmen."

"Er zijn de machtsspelletjes, men maakt elkaar zwart, dat is niet de manier waarop wij aan politiek doen. Ik wil echt oproepen om daarmee te stoppen. Politiek doe je voor het land en voor iedereen die het nu moeilijk heeft in deze crisis.”