Meyrem Almaci streng voor corona-aanpak: “Niet klaar voor tweede golf en dat is onvergeeflijk”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus heeft een nieuwe opmars in ons land ingezet. Woensdag besliste de Veiligheidsraad geen nieuwe versoepelingen aan te kondigen. Groen-voorzitster Meyrem Almaci benadrukt dat er dringend nood is aan duidelijke richtlijnen en duidelijke communicatie.

“Er zijn geen nieuwe versoepelingen, er is het aantal stijgende besmettingen en het reproductiecijfer dat de grens van 1 benadert. Ik merk dat de crisis niet weg is, dat de cijfers terug stijgen. Er is recent een meisje van 18 jaar overleden. Voorzichtigheid is geboden.”

“Of het nu gaat om de Nationale Veiligheidsraad of om de Vlaamse regering, iedereen is voor alles bevoegd, maar nooit verantwoordelijk. We hebben duidelijke richtlijnen nodig”, stelt Meyrem Almaci bij Redactie24.

“Er is de saga van de mondmaskers, de sage van de contact tracing, de saga van de kleurcodes voor de verschillende landen. Het is niet ernstig meer. Er is nood aan een duidelijke communicatie.”

Nood aan goed bestuur

“Wij hebben nood aan echt goed bestuur en ik zie dat dit nu niet het geval is. We hebben gezien dat de Vlaamse regering de coronacrisis niet goed heeft aangepakt. In het begin kan je dat door de vingers zien omdat er geen draaiboek was, maar zoveel maanden later zouden we toch klaar moeten zijn voor die tweede golf. Dat blijkt helaas niet waar te zijn.”

“Op het moment dat de tweede golf eraan komt, zouden we toch klaar moeten zijn en dan zie je dat dit huiswerk niet gemaakt is. Dat is onvergeeflijk want dat heeft rechtstreeks gevolgen voor de mensen.”