Vandaag gaat Nederlandse horeca weer open: “Niet te controleren wie voor wat naar Nederland gaat”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag gaat in Nederland de horeca weer open. Burgemeesters uit de grensstreek verwachten dat heel wat landgenoten de grens zullen oversteken om daar een glas te drinken.

Nederland opent op Pinstermaandag de horeca weer. Nu de grenscontroles teruggeschroefd zijn, wordt verwacht dat heel wat Belgen naar Nederland zullen trekken voor recreatieve doeleinden. “De grenzen zijn half open”, zegt Lukas Jacobs, burgemeester van grensgemeente Kalmthout, aan ATV.

Echt nagaan wie voor welke redenen de grens oversteekt zit er volgens Jacobs dan ook niet meer in. “Je kan dat als politiedienst niet meer controleren. Er zullen enkel nog mobiele controles gedaan worden, geen vaste meer aan de grensovergangen.”

Toch komt er ook de aanbeveling om nog even te wachten tot de Vlaamse horeca mag openen. Volgens Jacobs is dat niet lang meer. “Alles zal op een rustige manier zijn beloop blijven gaan. Er is de Nederlandse aanpak en binnen twee weken zal onze grens normaal ook open gaan voor andere en recreatieve verplaatsingen. Mensen moeten gewoon hun gezond verstand gebruiken.”