"Return to sender": Meer dan de helft wil geen gebruik maken van de gratis treinritten

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De gratis rittenkaart voor de trein die de regering wil uitdelen, wordt niet op gejuich onthaald. Na de forse kritiek van NMBS-CEO Sophie Dutordoir, blijkt dat ook de burgers niet echt warm lopen voor het geschenk.

Menig viroloog fronste toch even de wenkbrauwen bij het horen van deze maatregel. Het openbaar vervoer vormt immers een bijzonder groot risico in de verspreiding van het coronavirus. 

Ook de topvrouw van de NMBS, Sophie Dutordoir, denkt er zo over. "Gratis uitdelen van toeristische treinpassen aan alle Belgische residenten stelt de vraag van de sanitaire veiligheid van reizigers en personeel. NMBS zal die veiligheid, waaraan ze de laatste maanden bijzonder hard heeft gewerkt, onder geen beding in gevaar laten brengen."

Wij vroegen onze lezers of ze gebruik zullen maken van de gratis treinritten. Meer dan 1.000 mensen beantwoordden de vraag en daaruit blijkt dat meer dan de helft, 53%, de railpas niet zal gebruiken. 

De reacties zijn verdeeld. "Dan reizen we eens met de trein met de kids" en "Ik ben op pensioen en kan iets extra altijd gebruiken", klinkt het bij de voorstanders.

"Ze kunnen beter aankoopbons geven voor de lokale handelaars" en "Return to sender", reageren enkele tegenstanders.