Frank Deboosere voorspelt typisch Belgisch zomerweer: “Laat de buien maar komen en laat het kwik maar stijgen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De komende dagen neemt de kans op (onweers)buien toe. Het wordt ook warmer, met maxima die stijgen tot boven de 25 graden.

“Donderdag blijven er nog even buien plakken over het westen van het land. Elders is er al meteen veel zonneschijn. Donderdagnamiddag valt er misschien een plaatselijke bui. Maar vanaf dan krijgen we vooral hogere temperaturen. We doen veel mensen een plezier met 21 of 22 graden. Aan de kust staat een zeebries.”

“Vrijdag schieten we meteen door naar 27 of 28 graden. Het wordt broeierig warm, een beetje zwoel zelfs, met een hoge luchtvochtigheid. Vrijdag start vrij zonnig, maar in de loop van de dag zien we toch meer en meer wolken opduiken. Vanuit het zuidwesten naderen er buien. Zeker vrijdagnamiddag en -avond kunnen dat vrij intense exemplaren zijn met gedonder erbovenop. Er zou toch hier een daar een goeie scheut water kunnen vallen.”

“Zaterdag doen we dat nog eens dunnetjes over. Het zal op de meeste plaatsen wel droog blijven. Het blijft warm, met 26 of 27 graden. Zondag en maandag wordt het licht wisselvallig. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokale bui is mogelijk. We krijgen nog altijd een goeie 24 of 25 graden. Vanaf dinsdag zou de kans op buien opnieuw wat groter worden. Maar ook dan blijft het aan de warme kant, met 25 graden en meer.”

“Kort samengevat: vanaf donderdag krijgen we het typisch Belgische zomerweer. Laat de buien maar komen, laat het kwik maar stijgen, en geniet van de zon.”