André Hazes neemt afstand van Zwarte Piet: “Dit jaar niet welkom bij ons thuis”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
André Hazes kreeg afgelopen december heel wat kritiek te slikken nadat hij foto’s deelde van een sinterklaasfeest dat hij gevierd had, met traditionele Zwarte Pieten. De zanger verklaarde toen dat hij niemand wilde kwetsen met de foto’s.

In de Barry Paf Show verklaarde André Hazes vrijdag dat er dit jaar geen Zwarte Pieten meer zullen zijn op het Sinterklaasfeest ten huize Hazes. Hij benadrukte ‘klaar te zijn met racisme’. Dat schrijft RTL Boulevard.

"Kijk vorig jaar had ik een dingetje, ik was ergens op bezoek waar Zwarte Pieten waren en dat had ik gepost. Daarna had ik heel Nederland op mijn dak. Ik vind wel, we zijn hier niet meer de enige in deze samenleving, dus we moeten een beetje rekening gaan houden met elkaar”, aldus André Hazes.

André stelt voor dat de Pieten gewoon een andere kleur krijgen. "Als iedereen zo valt over Zwarte Piet, tja, dan worden ze dit jaar toch gewoon blauw? Mij boeit het ook niet zoveel, ik wil gewoon een leuk feestje voor mijn kind en niet al dat gezeik erbij. Dit jaar geen Zwarte Pieten bij ons thuis, ik laat dit jaar maar gewoon een sinterklaas komen met een paar lekkere wijven."