Coronavirus aangetroffen bij jongetje in school Essen: Deze maatregelen zijn er genomen

door: PMN
Afbeelding bron: ATV
De cijfers gaan de goede richting uit, maar het coronavirus is nog steeds in het land. Elke dag opnieuw raken er nog mensen besmet.

Op een Freinetschool in Essene is het coronavirus aangetroffen. De school liet begin deze week een leerling een coronatest afnemen. De ouders hadden de school laten weten dat ze besmet waren, laat ATV weten.

Het gaat om een jongetje uit het eerste leerjaar. “Hij had enkel pijn in de keel”, legt Danielle Van Ast uit. De directeur van GO! Scholengroep Antwerpen merkt op dat er dus niet veel aan de hand was. “Maar desondanks testte hij wel positief.”

De school nam meteen een pak maatregelen. Het is dan het CLB dat beslist over de maatregelen die de school moet nemen. Er wordt ook nagegaan wie er allemaal met die besmette leerling in contact is gekomen.

Twee juffen en de speelkameraadjes moeten in quarantaine. Ook zij moeten nu een coronatest ondergaan. De resultaten daarvan zijn pas volgende week bekend. De school zegt nog zeer tevreden te zijn over de manier van aanpak.