Frank Deboosere boos: “Geef hen duizenden euro’s boete”

door: Redactie
Frank Deboosere brengt ons dezer dagen elke dag het mooie weer. Al is er ook iets waar de weerman zich druk in kan maken.

“Ik vind dat er nogal gemorst wordt met drinkwater in onze toiletten. Thuis proberen we niet door te spoelen na een kleine boodschap – dat is telkens drie liter bespaard. En moet je elke dag onder de douche? Ik zal het maar toegeven: ik douche niet elke dag. Voilà!”, zegt Frank Deboosere in Het Laatste Nieuws.

“Het is sowieso absurd dat het toilet en de afwasmachine op de waterleiding zijn aangesloten. En wie een zwembad vult met drinkwater, zou daarvoor een paar duizend euro extra ­moeten betalen. Omgekeerd geldt ook: wie weinig ­verbruikt, moet beloond worden met een lagere prijs.”

Weer verandert
Frank zag de voorbije jaren ook het weer veranderen. "In de winter neemt de hoeveelheid regen toe en in de zomer krijgen we steeds meer te maken met lange, droge perioden. En als het regent, regent het intenser. Een teken dat het klimaat aan het veranderen is.” 

“Je kan nooit een punt aanduiden en zeggen: hier, dit is de klimaatopwarming. Een hittegolf of een warme dag met een hitterecord wijzen niet op klimaatverandering.” 

“Maar de hoogste maxima in ­dagrecords situeren zich wel bijna allemaal in de laatste twintig, dertig jaar. Op lange termijn vinden er meer extreme gebeurtenissen plaats: meer hittegolven, meer ­lentedagen, minder sneeuwdagen, minder vorst, minder ijs. Al die vaststellingen kan je niet langer negeren.”

Volg ons nu ook Instagram!