Katje Lee gered, maar minister heeft slecht nieuws voor eigenares Selena Ali

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Er is een oplossing gevonden voor kater Lee. Het dier keert terug naar Peru. Voor Selena Ali, de jonge studente die het katje zonder toelating meebracht uit Peru, heeft de minister minder goed nieuws. Haar staat immers nog een boete te wachten.

“Deze uitkomst is uitermate positief. In de eerste plaats voor het dier. Gelukkig zijn de Peruviaanse autoriteiten uiteindelijk van mening veranderd en stemden zij ermee in deze kat terug te nemen", reageert Denis Ducarme, minister van Landbouw, bevoegd voor het FAVV.

Boete voor Selena Ali

"Het dier hoeft niet het slachtoffer te zijn van het onverantwoordelijke gedrag van zijn nieuwe eigenaar. Deze laatste zal trouwens een boete krijgen omdat zij een dier volledig illegaal heeft meegebracht uit een streek waar rabiës, een ziekte die dodelijk kan zijn voor mensen, voorkomt."

"Dit is trouwens ook positief nieuws voor het respect voor de wet en dus voor de gezondheid van mens en dier. Er kon geen sprake zijn dat de volksgezondheid blootgesteld zou worden aan een risico op besmetting van rabiës. Toch wil ik dat er een structurele oplossing komt voor dit soort situaties in de toekomst en dat ons land erkende quarantainecentra krijgt."

"Op mijn vraag heeft het FAVV mij al mogelijke oplossingen voorgelegd die zo snel mogelijk zullen worden bekeken. Ik bedank het FAVV, dat trouwens altijd geprobeerd heeft om een oplossing te vinden in dit dossier, en ik feliciteer het personeel voor het professionalisme dat het dagelijks aan de dag legt om de gezondheid van mens en dier te beschermen.”