Verhaal rond katje Lee niet ten einde: Baasje Selena krijgt slecht nieuws

door: STS
Selena Ali - katje Lee
Afbeelding bron: Facebook.com/selena.ali.186

De saga rond katje Lee - intussen een flinke kater - is nog niet ten einde. Baasje Selena wordt voor de rechtbank gesleept.

Selena Ali uit Stabroek bracht in 2020 katje Lee mee uit Peru. Het dier was gevaccineerd tegen hondsdolheid, maar bracht daarna niet de verplichte drie maanden in quarantaine door.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besloot om geen risico's te nemen en wilde het katje in beslag nemen, om het daarna te laten inslapen.

"De eigenaar heeft doelbewust de regels voor de volksgezondheid overtreden en helaas hebben we daarom geen andere keuze dan het dier te laten inslapen", verklaarde het FAVV destijds.

Toen de politie bij Ali aanbelde, bleken zij en de kat ergens ondergedoken te zijn. Intussen nam het algemene protest tegen de euthanasie van katje Lee toe. Het FAVV eiste een dwangsom van 5.000 euro per uur dat de kat niet werd afgestaan.

Uiteindelijk werd besloten dat Lee mocht blijven leven. Hij moest wel worden teruggevlogen naar Peru om daar alsnog de drie maanden quarantaine uit te zitten. Daarna werd hij weer naar België gevlogen.

Nu is er een nieuwe wending in de zaak. "De Antwerpse procureur daagt Selena Ali vandaag toch voor de rechtbank omdat zij katje Lee verborgen heeft gehouden. Het FAVV heeft zich burgerlijke partij gesteld", weet Het Laatste Nieuws.