Of je het nu wil of niet, ook jij moet betalen voor de zaak rond katje Lee

door: PMN
Afbeelding bron: ATV
Katje Lee is naar Peru vertrokken. Daar zal het in quarantaine geplaatst worden. Er is een vermoeden dat het katje hondsdolheid heeft.

De 23-jarige Selena Ali bracht drie maanden geleden het katje op een illegale manier mee naar België. Mogelijk was katje Lee besmet met hondsdolheid, waarna er een heftige juridische strijd ontstond.

Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) vond dat de kater geëuthanaseerd moest worden. Maar baasje Selena verzette zich. Het Laatste Nieuws schrijft dat de hele zaak handenvol geld heeft gekost.

En het is de belastingbetaler die mee de rekening zal moeten vereffenen. Het FAVV moet al 165 euro aan gerechtskosten betalen voor de verloren burgerlijke procedure. Maar wat de prijs heel erg omhoog gaan, zijn de advocaatkosten. Het FAVV deed een beroep op drie advocaten van een vooraanstaand advocatenkantoor in West-Vlaanderen.

Hoeveel het FAVV juist spendeerde is nog niet duidelijk. "We moeten de afrekening nog maken", aldus woordvoerder Hélène Bonte. "Maar het zal inderdaad om een forse kost gaan. In deze zaak zijn flink wat uren werk gekropen."