Katje Lee op weg naar Peru, FAVV reageert: "Dit moeten we vermijden"

door: MRO
Afbeelding bron: ATV
Er is goed nieuws voor katje Lee. De kater keert terug naar Peru waar het dier in quarantaine gaat.

Het overleg tussen het FAVV en de Peruviaanse ambassadeur om de terugkeer van de kat naar Peru mogelijk te maken gebeurde in een goede verstandhouding en werd op een constructieve wijze afgerond: de kater kan terugkeren naar zijn vaderland Peru.

Herman Diricks, Gedelegeerd bestuurder van het FAVV reageert tevreden. “We zijn blij met de positieve afloop van deze zaak. Toch moet iedereen hieruit de juiste les leren: hondsdolheid is één van de dodelijkste virussen ter wereld en het is absoluut noodzakelijk om deze ziekte geen kans te geven."

"Daarom hebben we een strenge Europese regelgeving en willen we te allen tijde vermijden dat huisdieren illegaal meegebracht worden en zo de ziekte zouden meebrengen. Dit is een kwestie van bescherming van de volksgezondheid én de dierengezondheid."

"Iedereen moet zich bewust zijn van dit risico en zich aan de regels houden. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat het FAVV altijd alle maatregelen zal nemen die nodig zijn om de besmetting van mens en dier door deze vreselijke ziekte te voorkomen, ook al betekent dat euthanasie wanneer er helaas geen ander alternatief is om de gezondheid van mens en dier te garanderen."