Mertens scoort twee keer op één dag: Coppa en contractverlenging binnen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het werd een topdagje voor Dries Mertens. De Rode Duivel tekende niet alleen zijn contractverlenging, maar won ook de Coppa.

Woensdagmorgen zette Dries Mertens een krabbel onder een nieuw contract van twee seizoenen. “Mijn nieuw contract? Ik heb er lang en hard over nagedacht”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Maar deze ploeg, deze trainer, deze staf… En dan is er nog de stad. De lockdown was als een vakantie voor mij. Ik was zo gelukkig in Napels. Toen heb ik besloten om een nieuw contract te ondertekenen.”

Woensdagavond won Napels na strafschoppen de Italiaanse beker. “We hebben alles gegeven omdat we iets echt speciaal wilde bereiken”, aldus Mertens na afloop. “We bleven allemaal in Napels tijdens de lockdown en we waren er klaar voor. We wonnen als een team vandaag. Deze zege startte tijdens de quarantaine.”

De finale werd live uitgezonden op Facebook en Youtube. Het stadion werd gevuld met virtuele fans met wapperende vlagjes. Een deel in zwart-wit, een andere groep in blauw-wit en de rest in de kleuren van de Italiaanse vlag.