Er is belangrijk nieuws wolf Billy nadat hij betrokken raakte bij een heftige aanrijding

door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
Gisterochtend raakte Wolf Billy betrokken bij een aanrijding. Het gebeurde op de ring van Turnhout.

Wolf Billy werd er aangereden door een bestelwagen. Het dier kon na het ongeval nog weglopen. Landschap vzw, de vereniging achter Welkom Wolf heeft meer nieuws.

"Wolf Billy stak op de ring over naar de brede middenberm, concludeerde daar dat de overkant (centrum Turnhout) geen gunstig wolvengebied is, en keerde terug, maar werd daarbij aangereden door een bestelwagen die gelukkig al enige vaart had geminderd bij het zien van de wolf", aldus Landschap vzw bij persbureau Belga.

De klap moet wel hevig geweest zijn. Wolf Billy werd tegen een haag geslingerd en liep daarna weg. Later op de avond kwamen er verschillende meldingen binnen dat wolf Billy opnieuw gesignaleerd was.

Opluchting
“Groot was de opluchting toen vrijdagavond laat twee meldingen binnenliepen - om 23.00 uur en 23.30 uur- van een ogenschijnlijk gezonde wolf Billy in de ruime regio Turnhout. De twee meldingen sluiten perfect op elkaar aan qua locatie en tijdspad, en bevestigen daarmee eigenlijk elkaar.”

“De beide waarnemers melden een soepel dravende wolf. Het ziet ernaar uit dat het dier er met de schrik vanaf is gekomen, al blijft er natuurlijk enig voorbehoud na zo'n spectaculair ongeval. Bovendien gaat het om zichtwaarnemingen die nog niet verder konden geverifieerd worden."