Bank zegt nee tegen man die € 4.000 wil afhalen: "Wat is dit voor zever? Ik word behandeld als een crimineel!"

door: STS
Geld
Afbeelding bron: Pixabay

Een zeventiger wilde onlangs 4.000 euro afhalen bij zijn bank. Maar hij zag dat verzoek tot zijn verbazing geweigerd worden.

De 71-jarige man uit Turnhout stapte naar een bankkantoor van Argenta, met de bedoeling er 4.000 euro cash af te halen om het bedrag cadeau te doen aan zijn kleinzoon.

Maar hij kreeg de geldsom niet mee omdat hij niet wilde vertellen waarvoor hij die wilde gebruiken. De man vindt dat de bank daar geen zaken mee heeft.

Hij kreeg nog een voorstel: elke dag 650 euro uit de automaat halen, of de 4.000 euro in één keer krijgen, maar dan moest hij wel een factuur of offerte kunnen voorleggen, zodat de bank wist wat hij met het geld ging doen.

"Daar ben ik helemaal van achterovergevallen. Wat is dat allemaal voor zever? Ik heb hard gewerkt en nu kan ik niet aan mijn centen. Dit is schandalig. Ik word behandeld als een crimineel", vertelde de man aan Gazet van Antwerpen.

De krant nam contact op met Argenta. De bank zegt een waakzaamheidsplicht te hebben in verband met de antiwitwaswetgeving.

"We willen misbruik van het financiële systeem tegengaan. De medewerking van de klant is dus echt een voorwaarde voor de bank om zijn diensten te kunnen aanbieden."