Ideale moment om je huis te verkopen: “Zeker voor huizen onder de 400.000 euro”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis en de lockdown remmen de verkoop van huizen niet af. Integendeel zelfs, er wordt vaak meer dan de vraagprijs geboden.

Mensen lijken geen geduld meer te hebben en doen impulsieve aankopen op de immomarkt. “Het is overweldigend”, zegt Wim Peleman van Dewaele Vastgoed aan Het Nieuwsblad. “Mensen twijfelen niet, beslissen ter plaatse en bieden over de vraagprijs. Een tweede bezoek met mama en papa is er niet meer bij.”

De vraag naar afspraken om huizen te bezoeken is heel groot. “Wij hebben tot vijf keer meer bezoeken dan in een normale maand. We dachten dat het zou gaan om een inhaalbeweging na de lockdown maar het blijft aanhouden. We zien ook dat mensen echt goed voorbereid zijn. Ze hebben de foto’s bestudeerd, ze hebben de plannen doorgenomen en ze hebben de virtuele bezoeken van buiten geleerd. Ze zijn dan ook razendsnel in het beslissen en over de vraagprijs wordt niet onderhandeld”, bevestigt Johan Heylen, CEO van Heylen Vastgoed.

De prijzen zijn dan ook niet ingestort door de coronacrisis. “Alles onder de 400.000 euro gaat bijzonder snel en er is geen sprake van een prijsdaling sinds corona”, vult Kristophe Thijs van koepelvereniging voor immobiliën CIB aan. “We horen ook meer en meer dat er wordt geboden onder gesloten omslag en dat heeft invloed op de prijs, want uiteindelijk wint de hoogste bieder.”