Expertengroep GEES maakt zich wel degelijk zorgen: "Risico dat epidemie opnieuw wordt aangewakkerd"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
De zomervakantie is begonnen, mensen trekken naar het buitenland op vakantie en toeristen komen ons land binnen. Dit zou een impact kunnen hebben op het aantal besmettingen met covid-19.

"Een van de redenen waarom België zwaar getroffen is door corona, was het totaal ongecontroleerd binnenkomen van mensen uit het buitenland. We gaan dat nog eens dunnetjes overdoen. Wat is dit, hopen dat het meevalt? Economie? Schade bij tweede golf?", drukt John Crombez (SP.A) zijn bezorgdheid uit op Twitter.

Het is geen ongegronde vrees want ook de zesde nota (24 juni) van GEES blijkt dat de experten zich hierover wel degelijk zorgen maken.

"Het reizen van en naar landen binnen de EU+ is sinds 15 juni opnieuw mogelijk. Met de zomermaanden die naderen, wil de GEES benadrukken dat meer internationaal reizen het risico met zich meebrengt dat de epidemie in België en de rest van Europa opnieuw wordt aangewakkerd."

"In het bijzonder wanneer de zes gouden regels en andere lokale preventiemaatregelen niet strikt worden toegepast. We herhalen daarom ons verzoek tot voorzichtigheid in de officiële reisadviezen richting alle Belgische burgers en inwoners."