Burgemeester Leopold Lippens: "Ik zou mondmaskers overal verplichten"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist, zou het liefst van al zien dat mensen overal een mondmasker moeten dragen. Dat vertelt hij in gesprek met Redactie24.

“Er zijn meer en meer mensen die een mondmasker dragen, maar volgens mij nog niet genoeg", vindt Leopold Lippens. "Ik zou de mondmaskers, net zoals in Spanje, overal willen verplichten. Maar dat is niet mijn bevoegdheid.”

Enkele maanden geleden werd gevreesd voor een stormloop naar de Vlaamse kust tijdens de zomervakantie, maar dat valt tot dusver allemaal bijzonder goed mee.

“Er is meer volk dan gewoonlijk in juli, maar het is allemaal nog aanvaardbaar. Met het mooie weer zaten we vorige week zondag op de grens van de toegankelijkheid, maar voor de rest verloopt alles heel normaal en vlot. Het is niet overdreven.”

Kopen bij de lokale handelaar

Tot slot lanceert de burgemeester ook een oproep om aankopen te doen bij lokale handelaars. “Onze handelaars hebben het niet gemakkelijk gehad en daarom wil ik de mensen aanraden om hun boodschappen in België te doen. Ik raad mensen aan om de lokale handelaars te steunen.”