Burgemeester Leopold Lippens reageert na de moeilijke afgelopen dagen aan de kust

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Er ontstonden de afgelopen dagen op verschillende plaatsen aan de kust ongeregeldheden. Dat was het geval in Oostende, Blankenberge en Knokke-Heist. Burgemeester Leopold Lippens benadrukt dat ééndagtoeristen voorlopig niet welkom zijn in zijn gemeente en legt uit waarom.

Personen die aan zee amok komen maken of de coronamaatregelen met de voeten treden, zullen streng aangepakt worden in Knokke-Heist.

“Wij willen dat de mensen die hier komen zich gedragen zoals dat hoort, ook wat betreft de coronamaatregelen. Punt aan de lijn”, zegt Leopold Lippens in gesprek met Redactie24.

“Als ze dat niet doen, dan gaan wij hen verbaliseren en hopelijk komen ze dan uiteindelijk niet meer terug. Het parket heeft ons beloofd om zeer kort op de bal te spelen.”

Geen ééndagstoeristen

De komende dagen worden dagjestoeristen uit Knokke-Heist geweerd en daar heeft de burgemeester meerdere redenen voor.

“De ééndagstoeristen zijn op dit ogenblik liever niet welkom in Knokke-Heist. Wij vragen de dagtoeristen om niet te komen omdat we volzet zijn én door de hittegolf én door de coronamaatregelen én wij wensen in onze gemeente de veiligheid en de mobiliteit te garanderen."

"Wij proberen de mensen zo goed als mogelijk in te lichten en hopen dat ze dit verstaan.”