Erika Vlieghe maakt zich zorgen: "We moeten nu de puntjes op de i zetten"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Virologen in ons land trekken aan de alarmbel. Het aantal coronabesmettingen stijgt opnieuw en dat baart de virologen zorgen. Woensdag werden dan ook geen nieuwe versoepelingsmaatregelen aangekondigd.

“Iedereen ziet wat hij ziet met de cijfers die we hebben. Dit is zorgwekkend en er was een consensus dat we voorzichtig aan moeten doen. Dit was niet het moment om andere versoepelingen aan te kondigen", licht Erika Vlieghe, voorzitter van de GEES, toe in gesprek met Radio1.

“Ik heb de laatste weken heel veel situaties gezien en in mijn mailbox ontvangen die niet stroken met de afspraken die gemaakt zijn. Mensen die als sardientjes in een blik op terrassen zitten, mensen die veel te dicht bij elkaar staan, festivalletjes die ontstaan en waar mensen naast elkaar staan te drummen en beginnen dansen, danscafés die toch open zijn enzoverder.”

“Heel veel zaken gebeuren niet volgens de afspraken en daar moeten we eerst de puntjes op de i zetten. Nu is het belangrijk iedereen te herinneren aan zijn eigen verantwoordelijkheden want wij hebben de indruk dat mensen op grote schaal dreigen te vergeten dat er nog een virus circuleert.”