Gebrek aan daadkracht en slechte communicatie bij politici: "Vlotter in buitenland"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Voor Belgen die naar het buitenland willen reizen, blijft het verhaal van de regering toch allemaal bijzonder verwarrend. Er zijn de kleurencodes en zondag spraken minister Pieter De Crem (CD&V) en premier Wilmès (MR) elkaar ronduit tegen.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem raadde zondag af om naar het buitenland te reizen, maar Sophie Wilmès floot hem al snel terug.

“Dat is geen goede zaak. Vanwaar die slechte communicatie komt, dat begrijp ik niet. Men voert al een tijdje een verwarrende communicatie rond dat reizen", vertelt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) aan Redactie24.

"Ik denk dan aan die kleurencodes waarbij iedereen de vraag stelt wat oranje nu eigenlijk inhoudt. Ik denk dat er ook heel wat discussie is rond dat reizen tussen de politici en dat verklaart dan wellicht die zwakke communicatie.”

Ontsnappen door het raam

Nicolas Bouteca merkt een gebrek aan daadkracht bij onze politici en ziet dat het in andere landen toch een stuk vlotter loopt.

“Als er een verhaal ontstaat rond politici die ontsnappen door het raam om contact met de media te vermijden, dan zegt dat toch wel iets over de daadkracht van de politiek op dit moment.”

“Het ontbreekt toch aan daadkracht omtrent die coronacrisis. Ik weet niet of dat enkel in België zo is. Wij kijken vooral naar de Belgische situatie en in het buitenland lijkt dat allemaal beter te verlopen, zoals bijvoorbeeld in Nederland. In België lijkt het toch niet fantastisch te lopen op dit moment.”