Boudewijn Catry waarschuwt: "Zo gebeuren momenteel de meeste besmettingen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Na het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus, is nu ook het aantal ziekenhuisopnames weer aan het toenemen. Zo waren er de voorbije week gemiddeld 12 nieuwe opnames per dag.

"We verwachten dat dit de komende dagen nog verder zal stijgen. Want in absolute aantallen kwamen er tussen vorige dinsdag en vrijdag bijna elke dag meer dan 200 nieuwe besmettingen bij", zei Boudewijn Catry woensdag op de persconferentie.

"De meeste infecties gebeuren momenteel via onze sociale contacten. Let erop dat wanneer u samenkomt met andere mensen, u altijd anderhalve meter afstand houdt. Zorg ook voor een goede handhygiëne en spreek zoveel mogelijk in de buitenlucht af en niet binnenshuis."

"Blijf waakzaam, zelfs al beweegt u zich alleen in een kleine kring van mensen die u goed kent, want het virus kan dichterbij zijn dan u denkt."

Van Laethem in quarantaine

Catry meldde ook dat collega Yves Van Laethem, die Emmanuel André opvolgde aan Franstalige zijde, in contact kwam met een coronapatiënt. Hij is zelf niet ziek, maar heeft zichzelf uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Catry roept iedereen die ziek is op om dat voorbeeld te volgen, zodat er geen extra besmettingen ontstaan: "Die reflex moet iedereen hebben."