Maggie De Block reageert geërgerd: "U kan toch wel zien of het een drukke straat is of niet?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vindt niet dat de situatie onoverzichtelijk aan het worden is nu elke gemeente andere regels tegen het coronavirus begint op te leggen. Ze vindt dat mensen zich moeten beroepen op hun gezond verstand.

"De bedoeling is om alleen mondmaskers te dragen in drukke straten, waar er veel contact is", reageerde De Block voor de camera's van VTM, "niet wanneer u 's avonds alleen over straat loopt."

Volgens de minister moeten de mensen dat zelf leren inschatten: "U kan toch wel zien of het een drukke straat is of niet? Indien u daar niet alleen loopt, indien u daar mensen kruist, indien u daar te veel mensen bij elkaar ziet... Ik denk dat iedereen toch nog een gezond verstand heeft, of niet?" zei ze lichtjes geërgerd.

De Block kreeg de vraag of het allemaal niet te ingewikkeld wordt. "Volg de regels van waar u woont, hé. Als men altijd problemen wil zien, zal men ze ook wel vinden. Als we nu eens echt onze verantwoordelijkheid nemen en de regels volgen die er zijn, dat zou al een groot verschil maken."