Incident skater en politieagent blijft beroeren: Facebookgroep én petitie steunen agent

door: BVDO
Afbeelding bron: Twitter - screenshot
Het incident van zaterdagavond tussen een skater en een politieagent in Roeselare omwille van een mondmasker blijft voor beroering zorgen.

De 39-jarige skater uit Tielt werd hardhandig aangepakt door een motard van de politie nadat hij geweigerd had zijn identiteitskaart te tonen, omdat hij geen mondmasker droeg. Op sociale media circuleren nu ook heel wat steunbetuigingen aan de politieagent.

De Facebookaccount Roeselare Spreekt brengt naar eigen zeggen 'anonieme burgers die het beleid van Roeselare kritisch aanklagen' samen. In een uitgebreide post nemen ze het op voor de agent. Vooral de leeftijd van de skater is een doorn in het oog van de Facebookgroep. "Het gaat om een man van 39 jaar, die niet in Roeselare woont. Van iemand van 39 zou men toch mogen verwachten iets meer verstand te hebben. Hij werd terechtgewezen door de gemeenschapswacht, maar meneer vond het nodig om tegen te werken en iedereen uit te dagen."

De schuld ligt volgens Roeselare Spreekt dan ook bij de skater zelf, omdat die alles uitlokte. “Het is misschien niet de juiste aanpak van de agent, maar de reactie valt te begrijpen. Intussen spreken wij onze steun uit naar de betrokken agent en het hele politiekorps van de zone Riho. Wij danken hen en het team gemeenschapswachten voor hun inzet.” Ze dringen er bij het stadsbestuur op aan om de skater een plaatsverbod op te leggen.

In een andere Facebookgroep 'Ik steun de agent de agent van PZ Riho' opgericht. Er werd een petitie begonnen en die telt bijna 4.000 handtekeningen.