Dit besliste het parket over het dispuut tussen skater en motard

door: BVDO
Afbeelding bron: Twitter - screenshot

Op 25 juli ging een filmpje van een confrontatie tussen een skater en een politieagent viraal. Het parket heeft beslist wat er met de twee gebeurt. 

De skater moest zijn identiteitskaart tonen aan de agent, maar weigerde dat. Hij kreeg pepperspray in het gezicht en werd tegen de grond gewerkt. De skater noemde de agent ook een ‘nazi’. 

Skater Franky Vlieghe uit Tielt vroeg achteraf het ontslag van de agent. Maar er waren ook tienduizenden mensen die een petitie ondertekenden om de agent te steunen. Vlaams Belang organiseerde zelfs een steunbetoging in Roeselare. 

Ondertussen heeft het parket beslist wat er met het tweetal zal gebeuren. “Zowel het dossier lastens de agent, slagen en verwondingen, als de dossiers lastens de skater, weerspannigheid en inbreuken inzake Covid-19, werden geseponeerd”, aldus het parket aan de Krant van West-Vlaanderen. 

Geen van beiden wordt dus gestraft. Een straffe uitspraak, want de skater droeg geen mondmasker terwijl dat eigenlijk wel verplicht was. Over het tuchtonderzoek dat tegen de agent gevoerd werd, worden geen uitspraken gedaan.