Frank Deboosere heeft geweldig nieuws: “Dan wordt het écht heet”

door: Redactie
Vandaag klom de temperatuur stilaan omhoog en genoten we van hier en daar wat zon.

“Volgende nacht krijgen we in het noordwesten van het land wat meer wolken maar het blijft droog. Overal zijn er brede opklaringen met temperaturen tot 13 graden”, vertelt Frank Deboosere bij Radio2.

“Morgen krijgen we in het binnenland enkele stapelwolken, maar er is wel meer zon aan de kust. Het blijft droog weer met temperaturen van 24 graden. Aan de kust mogen we een graad of 20 verwachten. Verder wordt het een rustige nacht.”

“Donderdag zal er veel zon zijn en gaan we al naar 26 graden in het binnenland. In de Kempen schommelt de temperatuur tussen de 27 en 28 graden. Vrijdag wordt het heel warm, echt heet eigenlijk en stijgt het kwik tot 30-35 graden. We krijgen dan ook een heel warme nacht van vrijdag op zaterdag tot zo een 20 graden.”

“Zaterdag is een overgangsdag, het wordt nog zwoel, maar in de late namiddag en avond vergroot de kans op lokale onweersbuien. We krijgen waarschijnlijk zo een 28 graden en in de Kempen kan het 32 graden worden. Zondag vallen we terug naar 24 graden, we krijgen een andere luchtsoort die meer uit de westelijke richting komt. Zondag overdag krijgen we zon in combinatie met wat wolken.”

“Maandag en dinsdag is er een iets grotere kans op een bui, met maandag 23 graden en dinsdag nog maar 21 graden.”