Frank Deboosere waarschuwt voor heetste dag van de week

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag was het zonnig en zomers met temperaturen tot 23 graden. Aan de kust kregen we een heerlijke zeebries met 24 graden.

“Vanavond en vannacht blijft rustig en droog en nagenoeg helder weer. Het blijft bovendien vrij zacht”, vertelt Frank Deboosere bij Radio2.

“Morgen wordt het tropisch warm. Niks dan zon. Het wordt de warmste dag van ze allemaal. Aan de kust krijgen we 33 graden en in het centrum zo een 34 graden. Vooral voldoende water drinken en insmeren. Als het kan liefst ook binnen blijven.”

“Nacht van vrijdag op zaterdag krijgen we wolken en lokaal een bui of onweer. Op de meeste plaatsen blijft het droog. We krijgen een zwoele nacht. Waarschijnlijk de meest warme nacht van jaar met 22 graden.”

“Zaterdag waait de warmte weg, de wind waait uit westelijke richtingen.
Aan de kust wordt het 23 graden, in het centrum 26 graden en aan de Kempen zo een 29 graden. Af en toe wat wolken en soms een bui. Zaterdag vooral in het oosten van het land. In de namiddag wordt het opnieuw zonnig aan de kust.”

“Zondag halen we 23 graden met opnieuw lokale bui in binnenland mogelijk.
Het is dan ideaal weer voor een fijne wandeling.”

“Maandag en dinsdag wordt het wisselvallig met veel wolken en af en toe veel regenbuien. We halen temperaturen tot 21, misschien 22 graden. Tweede deel volgende week kwik opnieuw richting 25 graden en volgend weekend misschien 30 graden.”