Amper twaalf jaar, wel verantwoordelijk voor 200.000 euro schade

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Amper 11 en 12 jaar oud zijn ze, maar ze richtten afgelopen zondag wel voor een fortuin schade aan in een school vlakbij hun woning.

De drie jongens werden al een tijdje door de politie van het Duitse Bissendorf bij Hannover in de gaten gehouden, maar zondag sloegen ze ongemeen hard toe in de gemeentelijke school. Alles ging voor de bijl. Ramen werden ingegooid, toiletten zijn beschadigd, klaslokalen werden helemaal vernield. De schade loopt deze keer op tot 150.000 euro.

Voorbijgangers zagen de drie leerlingen van het school zondag bezig op het dak en verwittigden de politie. Ze sloegen op de vlucht, maar konden later ingerekend worden. Eentje in een veld, twee broers thuis.

Sinds eind mei zijn ze al 26 keer opgepakt. “Dan ging het om vandalisme, zoals een ingegooid kerkraam, schade aan auto’s, diefstal van desinfecterende handgel en lichamelijk geweld op het sportveld”, zei Matthias Bekermann van de lokale politie aan RTL. De schade toen bedroeg al 50.000 euro.

De daders kunnen niet vervolgd worden door hun jonge leeftijd. Ze komen uit probleemgezinnen en zijn nu overgedragen aan de Duitse jeugdzorg.