Frank Deboosere heeft verrassend nieuws: “Volgend weekend is dit best mogelijk”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zoals voorspeld werd het vandaag tropisch warm met temperaturen boven de 30 graden. De volgende dagen zal het kwik terug dalen.

“Vanavond en vannacht kan een neerslagzone vooral in het westen van het land eventjes zorgen voor een paar buien en eventueel een onweer”, waarschuwt Frank Deboosere in het VRT-weerbericht. “Op veel plaatsen blijft het wel droog en zeer warm.”

“Morgen wordt het wat koeler. We halen dan in het centrum van het land 27 graden, in het uiterste zuiden nog 32 graden en aan de kust 23 graden. Op een lokaal buitje na blijft het zondag droog en haalt het kwik zo’n 22 graden.”

“Maandag is eventjes een mindere dag met maxima rond 21 graden. Dinsdag beginnen we met zonneschijn en eindigen we mogelijk met een paar regendruppels.”

“Ook woensdag moet Vlaanderen rekening houden met nog wat lichte regen. We zien de temperaturen wel weer stijgen. In het tweede deel van de week wordt het opnieuw droog en geleidelijk aan zonniger en warmer. Het is best mogelijk dat we tegen volgend weekend opnieuw 30 graden halen.”