Frank Deboosere waarschuwt: Het wordt een hittegolf van formaat

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag was het een warme zomerse dag. Temperaturen bevonden zich tussen de 28-29 graden.

“Deze nacht wordt het moeilijk slapen, zeker in grote steden. Die houden de warmte vast door de grote betonblokken. In de nacht wordt het minstens 18 graden. Droog en helder weer dus”, vertelt Frank Deboosere bij Radio2.

"Morgen krijgen we weer veel zon van de ochtend tot in de avond.
De temperatuur stijgt tot 32 graden op veel plaatsen, met aan de kust een iets koelere temperatuur rond de 27 graden omwille van de zeebries."

"In hoog België zal het zoals aan de kust minder warm worden. Hoe hoger je gaat hoe minder warm namelijk. De temperatuur zou daar ‘maar’ stijgen tot 28 graden."

"Donderdag krijgen we opnieuw alleen maar zon. Donderdag op vrijdag wordt het 18 graden en overdag vrijdag ook weer volop zon met aan de kust zo een 30 graden."

"Zaterdag klimt het kwik in het binnenland van de Kempen tot 37 graden.
Zondag is het aan de kust maar 28 graden, maar krijgen we heel misschien lokaal een warmte onweer. In het binnenland zullen de temperaturen schommelen tussen de 30 en 35 graden. Het wordt dus echt een hittegolf van formaat."

"Volgende week maandag, dinsdag en woensdag krijgen we weer 30 tot 35 graden met eventueel af en toe wat wolken. Heel lokaal is er weer kans op een warmte onweer. Woensdag is er zelfs kan dat het kwik tot 37 graden stijgt."

Opnieuw oppassen voor de hoge UV-index en vooral voldoende water drinken!