Frank Deboosere kondigt hoogste temperaturen ooit aan: “Nog nooit meegemaakt”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag was het erg warm met temperaturen tot 34 graden. Het was een tropische zomerdag.

“Volgende nacht wordt het minstens 13 graden, het wordt dus weer moeilijk slapen. Aan zee ligt de temperatuur tussen de 19 en 21 graden”, vertelt Frank Deboosere bij Radio2.

“Morgen stijgt het kwik tot 37 graden. We spreken dan ook van code rood aangezien het drie dagen na mekaar rond de 35 graden zal zijn. In de Kempen krijgen we 38 graden. Aan zee is het iets koeler met 32 graden. Er zal weinig wind zijn, hoogstens een zwakke zeebries met wat stapelwolken in het westen.”

“Zaterdag op zondag wordt het weer een erg hete nacht met minstens 23 graden. Een echte tropische nacht. Zondag krijgen we 35 tot 36 graden in het binnenland en 30 graden aan zee. Het blijft kurkdroog met eventueel wat kleine stapelwolken.”

“Maandag neemt de luchtvochtigheid wel toe. Volgende week wordt het dus zwoel maar nog steeds 30 tot 35 graden. Er bestaat een kleine kans op een warmte onweer. Dinsdag krijgen we opnieuw 30 tot 35 graden.”

“Op woensdag is er vooral in het westen van het land kans op toenemend onweer. In het westen wordt het 30 graden en in het oosten iets warmer tot wel 35 graden.”

“Donderdag wordt het minder heet en vrijdag is het misschien wel het einde van de hittegolf. Het zijn ongelofelijk straffe tijden, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Dit is duidelijk een gevolg van de opwarming van de aarde waar we nu de gevolgen van moeten dragen.”

Opnieuw goed hydrateren, zoveel mogelijk binnen blijven en enkel in de ochtend tot een uur of acht de ramen open zetten is de boodschap!