Crisiscentrum waarschuwt iedereen die met dit warm weer zijn mondmasker nat maakt

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is buiten zeer warm. Dat blijft ook de komende dagen zo. De temperatuur stijgt tot vlot boven de 30 graden.

Het is niet eenvoudig om bij deze bloedhete temperaturen ook nog eens een mondmasker te dragen. Er zijn dan ook heel wat mensen die hun mondmasker nat maken, maar dat is geen goed idee beklemtoont het Crisiscentrum.

“We hebben de afgelopen dagen allemaal ondervonden dat het dragen van een mondneusmasker niet aangenaam is met dergelijke hoge temperaturen”, citeert Knack Yves Stevens, de woordvoerder van het Crisiscentrum. “Maar het is niet omdat het warm is en onaangenaam is om een masker te dragen, dat we dat niet hoeven te doen.”

Je masker een aantal minuten in de koelkast of zelfs de diepvriezer leggen is niet aangeraden. “Dat kan misschien voor een aantal minuten wat verfrissing bieden, maar het masker verliest enorm veel efficiëntie.”

Chirurgisch wegwerpmasker

Stevens geeft ook een nuttige tip. “Kies bij voorkeur een chirurgisch wegwerpmasker, of een masker dat gemaakt is uit een lichte stof. Deze maskers laten een hogere ventilatie toe.”

Wie met deze hitte op straat loopt en het moeilijk krijgt met zijn mondmasker, kan best even een rustige plaats opzoeken. Daar kan je dan even het mondmasker afzetten.

Tags mondmasker