Frank Deboosere voorspelt chaotische nacht, maar vrijdag krijgen we dit

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag was het weer erg warm met veel zon, met in de nacht op sommige plaatsen onweer. Hier en daar viel er ook wat regen.

“Vooral volgende nacht wordt het chaotisch, felle onweders trekken naar het centrum en het noorden van het land. Het zal plakkerig warm zijn met zo een 21 graden in de steden.”

“Er kan volgende nacht dus veel water vallen met kans op hagel in de grootte van knikker of iets meer”, vertelt Frank Deboosere bij Radio2.

“Morgen krijgen we in het zuidwesten meer gestructureerd onweer op vele plaatsen met opnieuw kans op veel neerslag. In de loop van de avond kunnen er serieuze kleppers tussen zitten.”

“We krijgen een zwoele warmte van 31 graden in het land en 32 graden in de Kempen. Aan de kust is het iets koeler met 27 graden.”

“Donderdag op vrijdag zal het onweer wegtrekken naar Nederland en krijgen we een andere luchtsoort met een zuid westen wind. Vrijdag wordt het eindelijk wat frisser met maximum 27 graden. Er is wel kans op wat buien hier en daar en misschien een onweer.”

Het weekend

“Zaterdag krijgen we hetzelfde, maar wordt het maar 25 graden op de meeste plaatsen. Zondag stijgt het kwik tot 29 graden en blijft het grotendeels droog. In de avond is er wel kans onweer.”

Volgende week

“Begin volgende week gaan we de wisselvallige toer op en krijgen we opklaringen met buien. Hierna zal de temperatuur geleidelijk naar omlaag gaan. Maandag, dinsdag en woensdag schommelt de temperatuur tussen de 23 en 24 graden.”