Frank Deboosere voorspelt een warmteopstoot: “Maar dan is de hittegolf officieel voorbij”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De voorbije acht dagen waren verschroeiend heet. Aan de hittegolf zal de komende dagen langzaamaan een einde komen.

“De luchtvochtigheid ligt vandaag een stuk hoger, wat het weer zwoel en plakkerig maakt. Daar moet dus onweer van komen”, zegt Frank Deboosere op het VRT-weerbericht. “De verwachting is dat de komende avond en nacht onweders van Frankrijk over ons land richting Nederland zullen trekken.”

“Het is nog wel een tropische nacht met temperaturen rond 20 graden, maar de volgende dagen zal de hitte toch wat menselijker worden. Morgen is het wisselvallig met kans op buien en temperaturen die niet hoger komen dan 26 graden.”

Warmteopstoot

“Ook zaterdag wordt het 26 graden met in de loop van de dag buien en droge periodes en af en toe de zon die schijnt. Zondag zien we opnieuw een warmteopstoot met kwik dat stijgt naar 29 graden.”

“Tegen zondagavond verwachten we opnieuw buien en kans op onweer. Die lokale onweerskans is er ook op maandag en dinsdag.”

“Dinsdag zouden de temperaturen geen 25 graden meer halen en dan is de hittegolf dus officieel voorbij.  Ook de nachten worden een stuk dragelijker met minima rond 15 graden.”