En toen sloeg het noodlot toe voor spoorarbeider Serge: “Hij werd weggemaaid”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Gisteravond gebeurde een vreselijk treinongeval in Henegouwse Morlanwelz. Maar het liep gruwelijk mis.

Arbeiders van spoorwegbeheerder Infrabel waren daar het spoor aan het herstellen, na een botsing tussen een auto en een trein, eerder op de dag aan een iets hoger gelegen spoorwegovergang. De kapotte trein werd tegelijkertijd door een ander tuig getakeld .”Om een nog onverklaarbare reden is de locomotief die weggesleept werd, losgeraakt van de takeltrein. Er was niemand aan boord en de motor stond niet aan", aldus een woordvoerder van Infrabel.

De trein begon aan een dolle rit van 12 kilometer. In zijn dolle rit sleurde de trein twee spoorarbeiders de dood in. Eén van de dodelijke slachtoffers is Serge Copienne.

"Nog maar vijf minuten aan het werk"
Serge was sinds 1979 in dienst bij Infrabel en dus een zeer ervaren werkkracht. "Hij was nog maar juist opgeroepen om te komen helpen bij de herstellingswerken aan het spoor", vertelt zijn broer Daniel. "Serge was net aangekomen en vijf minuten aan het werk toen het ongeval zich voordeed. Ik kan het niet geloven. Het is net een film waarin je een trein snelheid ziet maken en alles ziet wegmaaien waar hij voorbij komt, zonder dat iemand hem kan doen stoppen."

Serge heeft nog zes broers. Hij zou volgende maand 60 jaar geworden zijn.