Filip Dewinter slaat groot alarm: "Het wordt de grootste moskee van Vlaanderen!"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang doet een belangrijke waarschuwing. Volgens de partij staat er in de Wilgenstraat in Antwerpen-Noord een groot kantoorgebouw van bpost op het punt om verkocht te worden aan een organisatie die "de grootste moskee van het land" wil bouwen. Filip Dewinter vraagt aan de federale regering om de verkoop alvast tegen te houden.

Als de verkoop doorgaat zou het postgebouw een Islamitisch cultureel centrum worden. "Dat betekent dat men naast een gebedsruimte allicht ook koranklasjes, een bibliotheek en een vrouwenwerking zal voorzien", zegt Dewinter aan VTM NIEUWS. "Het is een gebouw van maar liefst 3.625 vierkante meter waarvan bpost nog een klein deel zou terughuren om er een postpunt in te houden. De prijs bedraagt 1,450 miljoen euro, de inzamelacties daarvoor zijn al bezig."

Vlaams Belang ziet een moskee van dergelijke omvang niet zitten. Het ziet betere alternatieven voor het postgebouw. "Het zou al de 63ste van de stad zijn en in een straal van 700 meter zijn er hier nu al 18", zegt Dewinter. "Het zou veel beter zijn dit gebouw te gebruiken voor bijvoorbeeld sportinfrastructuur, waar de buurt wel echt nood aan heeft."