Politie achtervolgt roekeloze bestuurder in Limburg. Wat dan gebeurt, is écht onvoorstelbaar

bron: TVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen nacht kwam het tot een wilde achtervolging in Limburg. De politie rukte uit na een alarmerend telefoontje.

Toen de politie een alarmerend telefoontje kreeg, besloten ze een kijkje te nemen. Er was een bestuurder gesignaleerd die zeer vreemd rijgedrag vertoonde. De politie besloot de man te achtervolgen om zijn rijstijl in de gaten te houden.

De man kreeg echter door dat hij achtervolgd werd en besloot om het gaspedaal stevig in te drukken. Wat dan ontstaat, is een wilde achtervolging. De man scheurt met gierende banden over het trottoir, negeert verschillende politiebevelen en rijdt bijna enkele agenten aan die hem wilden tegenhouden. Daarbovenop reed de man tegen snelheden van 150 kilometer per uur door meerdere rode lichten. De hevige regenval zorgde hierbij voor levensgevaarlijke scenario’s.

Zelfs even reed de man in de tegenovergestelde richting. Toen de politie hem erg nauw op de hielen zat, besloot de man te stoppen en weg te rennen. De politie liep hem achterna en kon hem uiteindelijk vatten. Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen bij de wilde achtervolging.

Het blijkt om een twintiger te gaan uit Meeuwen-Gruitrode. Toen de politie hem arresteerde, ontdekten ze iets verrassends. De man was geen onbekende bij het gerecht. Hij werd eerder al veroordeeld voor zware vernielingen, slagen en verwondingen en diefstal. Zijn straf is zéér opmerkelijk. De man kreeg een rijverbod van vijftien dagen voor de hallucinante feiten.