Moeder gebroken na de harde waarheid: 'Kind aan huis' verkracht jarenlang vierjarige en tienjarige zonen

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Archiefoto/Foter
Een nu negentienjarige jongen uit Willebroek was jarenlang kind aan huis bij de getroffen familie uit Lippelo. Niemand zag iets van kwaad in hem. Toch ging hij jarenlang zijn gang met de twee zonen van de familie.

De jongen was jarenlang een kind aan huis. De jongeman bleef regelmatig bij het gezin slapen en kwam er vaak over de vloer. Hij werkte voor een speelpleinwerking, dus niemand zag ook maar iets kwaad in de jongeman.

Totdat op een gegeven moment de vierjarige zoon over de grote piemel van D. begint te vertellen. "De vader vond dat uiteraard een rare opmerking en is beginnen doorvragen. En zo kwam hij te weten dat zijn jongste zoontje zich had moeten uitkleden in het bijzijn van D., dat die het geslachtsdeel van het kind had vastgenomen en het in zijn mond had gestoken en dat er ook naaktfoto’s waren genomen met de gsm", aldus openbaar aanklager Lieselotte Claessens. 

Foto's
Op zijn gsm waren de foto's met hun vierjarige zoon al gewist, maar zagen ze wel foto's van hun tienjarige zoon. Hij zou meerdere jaren misbruikt geweest zijn. Ook bij hem zou er sprake zijn van orale seks en zelfs verkrachting. 

De moeder zou in een zware depressie terecht gekomen zijn, omdat ze het zichzelf kwalijk neemt. "Je hoort regelmatig over zo’n zaken. Maar als het zich in je eigen omgeving voordoet, valt de wereld even stil. Het is gewoon niet te vatten." 

Woedeaanvallen
Sinds de zaken aan het licht gekomen zijn hebben de kinderen mindere resultaten op school en ook regelmatig huilbuien en woedeaanvallen. 

Verzachtende omstandigheden
Er werd vijf jaar cel geëist. Zijn advocaat praat de zaken niet goed, maar heeft wel een verzachtende omstandigheid opgenoemd. "De jongeman heeft een autisme spectrum stoornis. Mensen met die aandoening hebben het vaak moeilijk om de gevolgen van hun daden in te schatten. Bovendien is seksualiteit voor hen eerder een act en heeft het weinig met gevoelens te maken."

Hij wil een milde straf maar wel een verplichte begeleiding. Uitspraak valt op 1 februari.