Verenigde Staten moet zich voorbereiden op nucleaire explosie

bron: CNN, CDC
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
De gemoederen tussen de Verenigde Staten enerzijds en Noord-Korea anderzijds wakkeren steeds verder aan. Zowel Kim-Jong Un als de Amerikaanse president Donald Trump dreigen met een nucleaire aanval. Het Amerikaans gezondheidsagentschap, de Centers for Disease Control, wil dat de Verenigde Staten zich voorbereiden op een eventuele nucleaire explosie. De veiligheid van iedereen hangt hier immers sterk vanaf.

“Hoewel een kernexplosie onwaarschijnlijk is, zou ze afschuwelijke gevolgen hebben en de tijd om belangrijke stappen te nemen ter bescherming is beperkt", schrijft CDC. 

“Ondanks de angst waarmee een dergelijk evenement omgeven is, kan het aantal doden en zieken teruggedrongen worden met planning en voorbereiding. De meeste mensen beseffen niet dat zich schuilhouden gedurende minstens 24 uur cruciaal is om levens te redden en om de blootstelling aan straling te beperken. Terwijl federale, staats- en lokale instanties de onmiddellijke respons zullen coördineren, speelt de openbare gezondheid een essentiële rol in de reactie [op een kernexplosie].”

Ook andere instanties waarschuwen de autoriteiten in de Verenigde Staten voor de gevolgen van een nucleaire aanval. Op verschillende plekken worden al maatregelen genomen. In Hawaï bijvoorbeeld worden testen uitgevoerd met een nucleair alarmsysteem.