Thibau Nys maakt indruk: "Hij heeft enorm veel talent en is favoriet om die wedstrijd te winnen"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Komend weekend wordt in Koksijde het BK veldrijden gehouden. Danny De Bie analyseerde het parcours alvast voor Het Nieuwsblad.

“Wie niet door het zand kan rijden, heeft hier niets te zoeken”, weet De Bie in Het Nieuwsblad. “En dan kijk je toch vooral naar de coureurs uit de Kempen. Bij de mannen is Wout van Aert uiteraard de topfavoriet. Een scenario zoals Oostende vorig jaar, waar hij na 200 meter simpelweg van de concurrentie wegreed, acht ik zeker mogelijk. Maar Wout zal goed moeten zijn, want de rest is dat ook. Toon Aerts moet dit parcours aankunnen, Laurens Sweeck reed in Zolder sneller dan Wout."

“Bij de beloften verwacht ik een duel tussen Yannick Peeters en Thijs Aerts, opnieuw twee Kempenaren. Enkel bij de juniores is een West-Vlaming, Gerben Kuypers, voor mij de te kloppen renner. Niet één junior rijdt beter door het zand dan hij.”

Bij de tweedejaarsnieuwelingen rijdt Thibau Nys mee. “Mag ik eerlijk zijn? Die jongen heeft enorm veel talent. Weinigen die sneller rijden en niemand die op zijn leeftijd met de fiets kan wat hij kan. De zoon van Sven heeft duidelijk de genen van zijn vader en is favoriet om voor het tweede jaar op rij kampioen van België te worden.”