VTM

Iedereen in shock na dood van "wegwerpkindje" Lies Lefever: "Liesje heeft één groot geluk gehad in haar leven"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse Showbizzwereld is opnieuw in diepe rouw. Dit keer om de dood van Lies Lefever. Ze was nog maar 37 jaar, veel te jong om te sterven.

Martin Heylen reisde met Lies een tijdje geleden naar haar roots in Afrika. "Mijn leven begon tussen de pis en de kak en de wormen”, zei ze in die aflevering. “Het was vuiler dan een beerput. Het was een open toilet waar alleen cholerapatiënten hun gevoeg mochten doen.” Haar ogen waren aangetast door urinezuur en ammoniak, ze bleef haar leven lang zo goed als blind. Een wegwerpkindje, noemde ze zichzelf.

Spijt had Lies niet van die reis. "Ze lachte altijd", reageert Martin Heylen in Het Nieuwsblad. Maar Heylen roept het beeld op van een trieste clown. "Haar humor was heel belangrijk, ze lachte bijna altijd. Maar binnen in haar zat ook veel droefenis." 

"Weet je, Liesje was vooral spontaan en authentiek. Het nadeel wanneer je spontaan en authentiek bent, is dat je ook kwetsbaar bent. Voor de reacties van anderen, maar ook voor je eigen demonen. Liesje had het geluk dat ze een vechter was, en dat ze hulp zocht als het nodig was. Ze had het grote geluk dat ze haar man Joost en haar twee jongens had. Die vier hielden zielsveel van elkaar."