SP.A-topman Tom Meeuws in moeilijke papieren wegens financieel geknoei: "Dit is een zware smet"

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Antwerps SP.A-topman Tom Meeuws ligt momenteel onder vuur, omdat hij als lokaal directeur bij De Lijn financieel zou hebben geknoeid. Meeuws zal de derde plaats bekleden voor de Antwerpse eenheidslijst Samen. Groen-kopstuk Wouter Van Besien neemt het voor hem op.

Tom Meeuws komt in opspraak in verschillende kranten wegens financieel geknoei tijdens zijn periode als lokaal directeur van De Lijn in Antwerpen. In 2015 nam hij plots ontslag, maar de échte reden wou hij nooit onthullen. Hij liet zelf uitschijnen dat De Lijn liever geen socialist had als lokaal directeur. 

"Het kan natuurlijk een beschadigingsoperatie zijn. Maar als de feiten kloppen, is het een zware smet op het blazoen van Meeuws", benadrukt politiek journalist Marc Van de Looverbosch in "De Ochtend" op Radio 1. "Dan wordt zijn positie onhoudbaar. En zal de Antwerpse lijst Samen zijn conclusies moeten trekken."

Voorlopig ziet Van Besien geen groot probleem. "Dit is niet het soort campagne dat wij willen", reageert Van Besien. "Dit gaat niet over wat we met Antwerpen willen doen, maar over het verleden van personen. Ik wil mij focussen op wat de inwoners van onze stad echt wakker houdt: gezonde lucht, veilig verkeer, betaalbaar wonen en veilige buurten."

Het is overigens niet de eerste keer dat Tom Meeuws in opspraak komt. Eerder kreeg hij al kritiek op zijn contact met medewerkers van vastgoedontwikkelaar Land Invest.