Kritiek na opmerkelijk voorstel om SUV's te beboeten: "Pestbeleid, ze willen ons de vrijheid van autorijden afnemen"

door: STS

Bestuurders die met een grote SUV rijden gaan veel meer moeten betalen om te parkeren in Parijs. Dat brengt een schepen van Groen op een idee.

"Een hogere parkeerkost voor SUV's in Gent is wellicht niet haalbaar voor de verkiezingen. De coalitiepartners zullen hier niet in meegaan", schrijft Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit in Gent, op de website van Groen Gent.

"Maar wat we wel kunnen doen is kijken of wagens correct geparkeerd staan. Sommige SUV's passen gewoon niet meer binnen de afgelijnde parkeerplaatsen. Staan ze op of over de lijn, dan staan ze in principe foutgeparkeerd en kunnen ze worden beboet."

Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) reageerde hierop via X, voorheen bekend als Twitter. "Overal zie je compacte voertuigen op of net naast de lijnen staan. Mag het? Neen. Is het iets om massaal te beboeten? Natuurlijk niet."

"Het pestbeleid van Groen en schepen Filip Watteeuw past in een groter doel om de vrijheid van autorijden af te nemen. Gevaarlijk", voegt Vande Reyde er nog aan toe.