Rechter oordeelt dat niemand schuld heeft aan de dood van Amy-Love (16): “Dergelijke mensen kan ik niet veroordelen, sorry”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Op 1 april 2016 kwam de 16-jarige Amy-Love Dewilde om het leven. Dat gebeurde toen de geparkeerde wagen waarin de vrouw zat, plots vooruit reed en het meisje verpletterde tegen een ijzeren zitbank.

De verantwoordelijke voor het ongeval is een 81-jarige dementerende vrouw uit Middelkerke. Uit onderzoek is gebleken is dat de man zijn dementerende vrouw even alleen in de auto liet met de sleutel nog in het contact.

Terwijl hij een broodje kocht, moet zijn vrouw de sleutel hebben gemanipuleerd, waardoor de auto in gang schoot met de gekende tragische gevolgen.

De rechter weigerde om de vrouw te veroordelen. “Je kan dementerende mensen niet veroordelen”, was zijn oordeel. “Ze zijn niet geestesbekwaam en hebben ook geen schuldbesef.”

Het bejaarde echtpaar is wel burgerlijk aansprakelijk.  Ze betaalden al een voorschot van 10.000 euro aan de moeder van Amy-Love. Haar advocaat overweegt in beroep te gaan.