Bejaarde vrouw (84) uit Lanaken in zak en as na rampzalig incident: "De kleren die ik nu draag en een handvol kleingeld, dat is alles wat ik nog heb"

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een 84-jarige vrouw en haar zoon Johnny Max (51) hebben niets meer. Ze woonden samen in hun huis op de Steenselbergweg in Lanaken, maar daar blijft niets meer van over door een hevige brand. “De kleren die ik nu draag en een handvol kleingeld, dat is alles wat ik nog heb. Gelukkig bleef mijn moeder ongedeerd en wist de brandweer ook mijn hondje Charly te redden”, vertelt Johnny.

Herinneringen verdwijnen
Afgelopen weekend sloeg voor Johnny en zijn bejaarde moeder het noodlot toe. “Ik was zondagochtend niet thuis. Ma was net uit bed gestapt toen ze rook opmerkte. Ze heeft het huis gelukkig op tijd kunnen verlaten. Even later stond alles in lichterlaaie”, aldus een geëmotioneerde Johnny Max. "In dit huis heb ik mijn hele leven gewoond. En nu is alles weg. Alsof alles in een klap is weggeveegd. Later realiseerde ik me dat ook de 18 fotoalbums waarin ons hele leven lag vastgelegd, in de vlammen zijn gebleven."

Medeleven
Gina Beerts (37) hoorde over het leed van deze familie en besloot te helpen. Ze deed gisteren een oproep via Facebook op de pagina 'Meer verdeeld voor minder bedeeld: Lanaken' om de slachtoffers te helpen. "Ik ken de mensen niet, maar ze wonen amper een paar straten verder en bij zo een schrijnend verhaal kun je niet bij de pakken blijven neerzitten. Meteen na mijn oproep stroomden de reacties binnen. Vooral heel eenvoudige dingen zoals nachtkledij of verzorgingsproducten waren prioritair. Maar mensen boden ook al kasten, een salon en een bed aan. Ik stond echt versteld van zoveel medeleven”, aldus Gina.

Zo dankbaar
“Jullie zitten allemaal in mijn hart. Dit zijn de eerste spullen die we krijgen. Eindelijk kan ik andere kleren aantrekken", reageerde Johnny geëmotioneerd. Hij is vooral opgelucht dat hij en zijn moeder nog leven én dat de brandweer zijn hond Charly heeft gered. "Hij heeft nog even ademhalingsproblemen gehad en zijn oogjes waren dicht, maar nu is hij weer springlevend.”