Man die vrouw vermoordde in 2018 is vrij, nabestaanden woest: "Ik hoop dat hij snel sterft"

door: STS
gevangene
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een man die in 2018 zijn vrouw vermoordde en daar vorig jaar voor veroordeeld werd, is nu op vrije voeten, "om medische redenen". De nabestaanden van het slachtoffer zijn boos en teleurgesteld.

Marktkraamster Inge Verstappen uit Lanaken werd in 2018 om het leven gebracht door Enrico Castigniani. Hij stak haar met een koksmes in de hals.

In maart 2022 werd de man tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Nu heeft hij de gevangenis mogen verlaten, volgens Justitie "om medische redenen".

De zus van het slachtoffer en haar man werden via slachtofferhulp en een brief op de hoogte gesteld van de vrijlating.

"Moedeloos worden we ervan. Is dat proces dan een circus geweest?", zei de schoonbroer van het slachtoffer op TVL.

"We hadden rust gevonden nadat hij veroordeeld werd, en nu komt alles terug. Hij loopt op vrije voeten en mijn schoonzus heeft vreselijk afgezien. Haar doodsstrijd duurde drie uur."

De exacte "medische redenen" waarom de dader vrijgelaten werd, zijn niet bekendgemaakt. "Zelfs tegen onze advocaat vertellen ze niets. De moordenaar moet wel op sterven liggen. Het kan anders toch niet dat iemand op zo'n korte tijd vrijkomt."

"Het enige wat ik nu hoop - ik mag het misschien niet zeggen - is dat hij heel snel sterft. Zodat we zeker zijn dat er weer rust komt. Want wij hebben levenslang, hij niet."