Vreselijk: Vijftiger geeft ex messteken in de buik en springt in kanaal

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een vijftiger heeft zijn ex proberen te vermoorden. Daarna sprong hij in het kanaal, om een einde te maken aan zijn leven.

Vrijdagnamiddag kreeg politiezone LaMa (Lanaken-Maasmechelen) een melding van een steekpartij in de Azaleastraat in Lanaken.

"Een 58-jarige vrouw uit Lanaken had een aantal messteken gekregen in de buikstreek", laat het Limburgse parket weten.

"De hulpdiensten gingen onmiddellijk ter plaatse en de vrouw werd onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Haar medische toestand is momenteel nog onduidelijk, maar het slachtoffer zou wel stabiel zijn."

"Kort na de feiten zou de vermoedelijke dader van de steekpartij, de ex-partner van het slachtoffer, een 57-jarige man uit Lanaken, geprobeerd hebben zichzelf van het leven te beroven door in de Zuid-Willemsvaart te springen."

"Een voorbijganger zag dit gebeuren en verwittigde meteen de hulpdiensten. Duikers van de brandweer konden de man uit het water halen en zijn gestart met reanimeren, maar de man is uiteindelijk overleden."

Het parket stuurde het gerechtelijk labo en een wetsdokter ter plaatse naar beide locaties om de nodige vaststellingen te doen. Het onderzoek is lopende.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.