Tienermeisje dat haar benen verloor bij aanslag Zaventem haalt uit naar Belgische regering: "Geen hulp, geen antwoord, geen empathie"

bron: Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Plymouth Herald WS
De moeder van de Amerikaanse Béatrice, een 17-jarige meisje dat de aanslag in Zaventem overleefde, trekt aan de alarmbel. Haar dochter ging door een pure hel toen ze haar beide benen verloor bij de aanslag. Het meisje koesterde de ambitie om paardrijdster te worden, maar die moest ze voorgoed opbergen. Twee jaar na de feiten heeft de familie nog altijd geen enkel officieel document ontvangen.

"Het gevoel leeft bij ons sterk dat de Belgische regering dit zo snel mogelijk onder de mat wil vegen", vertelt de moeder van het meisje. "Er zijn geen excuses voor zoveel onbegrip. Al onze mails de voorbij twee jaar worden straal genegeerd. Op de FOD Justitie na is er geen enkele instantie die ons echt helpt. We hebben geen steun ontvangen en moeten elk jaar opnieuw zelf informeren of er een herdenking zal plaatsvinden", vertelt ze teleurgesteld aan Het Nieuwsblad.

De aanslag heeft voor diepe wonden gezorgd in het gezin. "Elke dag opnieuw vechten wij tegen de immense uitdagingen die zo'n terroristische aanslag met zich meebrengt. Maar het is een strijd die we alleen voeren. In stilte." Daarom doet de moeder van Béatrice een oproep aan onze federale regering. "Geef ons betere hulp, omkadering, steun en communicatie. En toon verdorie wat empathie."