Verdwenen Anne-Marie wordt dood teruggevonden in kelder van haar huisarts, speurders zijn vol ongeloof

bron: RTL Info
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Street View/Politie
Het is intussen meer dan een maand geleden dat Anne-Marie Bastin (82) uit Luik verdween. Speurders startten een grootschalige zoekactie naar de bejaarde vrouw, maar zonder succes. Elk spoor ontbrak. Vandaag werd de vrouw dan toch gevonden: in de kelder van haar huisdokter in Luik. Speurders staan voor een groot mysterie.

Hoe de vrouw in de kelder van haar huisarts is terechtgekomen is momenteel een groot raadsel. Zowel voor haar familie als de speurders. Op 22 december verliet Anne-Marie haar appartement om naar haar huisdokter te wandelen. De speurders vermoeden dat de bejaarde vrouw in de lift is gestapt en vermoedelijk op het knopje van de kelder heeft gedrukt in plaats van de vierde verdieping waar de huisartsenpraktijk zich bevindt.

De familie en de politie bleef maar zoeken naar Anne-Marie, maar dat leverde niets op. Ze hadden geen flauw benul dat de vrouw zich al die tijd gewoonweg in de kelder bevond. “Dit is nooit gezien. Ik kan het enkel wijten aan een menselijke fout”, zegt Catherine Rosman, de dochter van Anne-Marie. “Mijn moeder was een gezonde vrouw. Zelf zou ik nooit gedacht hebben dat ze in de kelder van de dokter zou kunnen zitten. Helaas is ook de politie niet op dat idee gekomen.”

Het verleden is een groot mysterie, want de bejaarde vrouw was ondanks haar leeftijd kerngezond en leed niet aan alzheimer. De familie begrijpt niet hoe het is kunnen gebeuren dat Anne-Marie in de kelder is gestorven. Ze hopen dat Anne-Marie zich niet te lang bewust is geweest van de situatie. 

Uit autopsie blijkt dat Anne-Marie een natuurlijke dood is gestorven. Haar levenloze lichaam vertoont geen letselen van een slag of een val. Haar familie en de speurders blijven met ontzettend veel vragen achter. Waarom heeft Anne-Marie niet gewoon de lift terug naar boven genomen? Wat is de precieze doodsoorzaak? De politie onderzoekt de zaak verder.